Projects精選作品

三維度向

地區:

回目錄頁

逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
逸硯空間設計 旗艦店
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述

逸硯空間設計 旗艦店

此案為一處兩層樓室內設計辦公室規劃,原為挑高7米,一分為二創造出二樓空間,是為此規畫案的獨特之處。一樓為洽談接待空間,二樓為工作區,捨棄繁複設計,將空間與風格的樣貌,用簡單材質搭配,構築原貌,再妥善處理傢飾的運用,盡可能如實在空間布局上下功夫,締造空間層次,造就一多數風格與機能並存,空間規劃適切的使用空間。

一樓空間規劃開放式的洽談區與接待區。入口玄關利用銀狐大理石拼花結合實木皮的陽剛格柵,線條穩重,並阻絕窗外對室內之干擾。色調溫和的清水模面與淺色紋理地面,為空間定義寧靜樸實的基調。原木質長桌與灰色調座椅圍塑出長型洽談區空間,對側展示牆利用黑板牆柔化氛圍並製造色彩上的主視覺對比。後側接待區以吧檯型空間更添悠閒時尚氣氛,延續灰色定直至端景牆面。左側亂紋牆面呈現亂中有序,如同「逸硯」二字,飄逸卻有規有矩,造型牆的設置適當隱藏樓梯入口,達到機能性與視覺性的共存,整室之字型的動線設計更添流暢感。天花以白色漸層式交疊設計,與造型牆、樓梯斜面及長桌的軸線,縱橫交錯,構成一視覺穩定又極富變化性的空間氛圍,形成磅礡展廳即景。


二樓則規劃工作區與辦公室,工作區為空間中心,以三桌併立的型態讓每位設計師的使用空間更為充足。運用格網築起一席風格獨具的天花面,跳脫空間風格的界線。


【Three Dimensional】

This project is a two-storey interior design office planning, it was originally raised 7m high, and dividing one into two to create the two-storey space is the unique part of this planning project. The ground floor is the reception and discussion space, while the second floor is the work area; sophisticated designs are eliminated to structure the original looks of the space and the style using simple combination of materials, followed by careful handling of furnishing applications to place solid efforts towards the spatial layout as much as possible, thereby creating layers for the space in order to accomplish a use space with appropriate spatial planning, as well as the symbiosis of multiple styles with functions.


The ground floor space is organized as the open-style discussion area and reception area. The foyer by the entrance utilized Silver Fox marble combined with solid wood veneer grill fence, offering dignified lines and blocking off external interferences on the interior. The mild colored architectural concrete and light colored patterned flooring define a tranquil and simple tone for space. The wooden long table and the grey seats create the long discussion area, the display wall on the opposite uses blackboard to soften the atmosphere and create the main color visual contrast. The reception area at the back uses bar-style space to enhance the modern ambience, which is continued with the grey wall at the end. On the left is the randomly patterned wall demonstrating order amongst chaos, just like the word “Ideas” which is graceful with order; the design of the stylish wall adequately hides the entrance to the staircase, accomplishing symbiosis between functional and visual effects, and the zigzag circulation design for the interior further adds a sense of smoothness. The ceiling uses white gradated overlapping design, crisscrossing with the stylish wall, the slanted surface of the staircase and the axis of the long table, forming a spatial atmosphere with stable visual effect enriched in variations, thereby attaining the scenery of majestic display hall. 


The second floor is planned as the work area and the office; the work area is the center of the space, where the use of three tables in parallel allows each designer with more sufficient use space. Grids are applied to build a unique styled ceiling that surmounts the boundary of spatial style.


線上諮詢

空間規劃等問題,請填寫表單或與我們聯繫