Projects精選作品

光合作用

地區:

回目錄頁

桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述
照片敘述

桃大極 彭宅【開放式空間設計】寬敞、明亮的北歐風格,塑造開放式場域

【桃園 室內設計】

此案為小坪數住宅空間規劃案,期望藉由純淨的白色調與與原木材質的表現,讓空間呈現自然舒適的清新感。創造簡單而不單調的質感,格局方正的室內25坪除了客廳餐廚空間,另配置有閱覽區、主臥等三房。前端空間為開放式客餐廳公領域,後端為主臥次臥及浴廁空間,讓臥房集中保有其隱密性。整體為動線流暢、機能活潑的室內居宅。


玄關一側餐廳使用木質餐桌與同色系木質組合櫃的運用,並以簡約俐落的線條呈現收納空間,視覺感清新舒暢,天花以深色木質面板呈現,為空間場域作區分並增添暖度。T型的餐桌擺置圍塑出餐廚區域,加以白色金屬燈飾點綴,冷冽與溫暖並存,躍升質感與氛圍。


公領域以純白色調為主,木質調的搭配從餐廳延伸至客廳及書房,展現純淨色彩。電視主牆以瓷白仿石紋磚結合實木櫃體,並於兩側留下走道動線,達到隔間作用卻不打斷整體空間,後側兼具閱覽空間的書櫃使用,更為閱覽空間留下一方寧靜。中島型的設計增添大量採光,因此天花僅以內嵌燈具為主,使整體視覺感高挑寬敞。書房空間延續原木色的運用,錯落的壁面設計結合造型鐵件,呈現其立面。


主臥簡約大方,並設有更有更衣空間,此案獨特之處在於質感純粹,層次感分明,內部空間感開闊,生活機能性與質感並俱,呈現自然靜謐氛圍。


【Beauty of Smoothness】

This project is of small area residential space, hoping to allow the space to present a natural and comfortable refreshing sentiment through the display of pure white color tone and the original wooden material. It creates the simple yet non-monotonous quality, and besides the living room, the dining room and the kitchen in the 83m2 area with a square layout, there are also the reading area and three rooms including the master bedroom. The front-end space is of an open-style public area including the living/dining room, the rear-end is the space for the master bedroom, the secondary bedroom and the bathroom, allowing the bedrooms to be grouped with privacy. On the whole, it is a residential house with smooth circulation and versatile functions.


The dining room adjacent to the entrance hallway uses wooden dining table along with the application of same-colored wooden cabinet, while simple and well-executed lines are used to demonstrate the storage space, offering refreshing and comfortable visual effects; the ceiling is presented using dark colored wooden panels to separate the spatial area and to add a touch of warmth. The arrangement of the T-shaped dining table creates the dining and kitchen area, which is decorated with white metallic lights to offer both coldness and warmth at the same time, thereby upgrading the quality and the atmosphere.


The public area uses pure white color tone as the core, while the wooden tone is extended from the dining room to the living room and the study, demonstrating pure colors. The television wall uses ceramic white artificial stone patterned bricks with solid wood cabinet, while leaving passageways on both sides to accomplish the function of partition without blocking off the overall space; the rear side is also used as the bookshelf for the reading space, further offering a peaceful corner for the reading space. The central island design adds a great deal of lighting, hence the ceiling uses only mainly integrated lighting equipment, allowing the overall visual effect to be taller and broader. The study room continues the application of original wood color, where the interlocked wall surface design is combined with stylish iron pieces to demonstrate the façade.


The master bedroom is simple and poised with changing room space, the unique part of this project is in the pure quality, the distinctive layers, the spacious internal space as well as the coexistence of living functions and quality, demonstrating a natural and tranquil atmosphere.


線上諮詢

空間規劃等問題,請填寫表單或與我們聯繫